בשביל לענות על השאלה הזו חייבים להבין מהי בכלל רשלנות רפואית?
שלנות רפואית בהגדרה היא הכוונה לטיפול רפואי לקוי שקיבל מטופל מרופא ו/או צוות רפואי אשר לא נקטו באמצעים הרפואיים הנכונים או שהחליטו להימנע מנקיתת הליכים רפואיים וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל - נזק חולף או קבוע ולעיתים אפילו עד כדי פטירת החולה.
לצורך הוכחת רשלנות רפואית יש להוכיח כי :
- המטפל הפר את חובת הזהירות שלו כלפי המטופל בכך שלא טיפל בו במיומנות הראויה או שנמנע מלטפל בו
- נגרם נזק למטופל כתוצאה מהטיפול
- קיים קשר סיבתי עובדתי (סיבה ותוצאה) ומשפטי בין הטיפול הרשלני לבין הנזק, וגם כי המטפל יכל וצריך היה לצפות מראש את הנזק שנגרם למטופל עקב הטיפול הרשלני.
ישנם מקרים רבים בהם אמנם בוצעו פעולות רפואיות רשלניות אך באורח פלא לא גרמו לנזק. למשל: יולדת שהתקבלה למיון יולדות ותוך בדיקתה בוצעה פעולה רשלנית אשר הובילה ללידת עוברה בטרם המועד, נולד פג, אך לאחר שהייה וטיפול במחלקת פגים שוחרר לביתו ללא כל פגיעה. כלומר, קיים קשר כבול בין הפעולה הרפואית הרשלנית לבין התרחשות נזק בעקבות אותה פעולה.
רק פעולה רפואית רשלנית אשר גרמה לנזק בגופו של המטופל תוביל לפיצוי כספי, בכל יתר המקרים, התביעה תסתיים ללא כל פיצוי למעט פיצוי בגין כאב וסבל אשר בדרך כלל מדובר על סכומים נמוכים במיוחד. למען הסר ספק, הדרך היחידה בה תהיה לכם אפשרות לדעת האם בוצעה בכם רשלנות רפואית, הנה התייעצות עם עו"ד מומחה לתחום זה ולכך אנו עומדים לרשותכם.
להתייעצות חינם ללא התחחיבות מלאו את הטופס ונזחור אליכם בהקדם האפשרי
©
כל הזכויות שמורות.
|
סלסי - עיצוב ובניית אתרים בהתאמה אישית